Dit weekend is er een berg gebeurd: we hebben door heel Nederland en Duitsland gescheurd om meubels op te halen, we hebben ze in het huisje getild (steil grashellinkje af, vijftien treetjes omhoog), de hele zware leren bank naar buiten gesjouwd (te zwaar voor mij om naar het busje te tillen dus die staat nu buiten te wachten op sterke mannen), de hele zware eikenhouten uitschuiftafel idem dito, nieuw kastje in elkaar gezet, raufaserbehang afgestoken (wat een k-klus is dat! Wilde het ook in de slaapkamer doen, maar mooi not) en gewit. Het vreselijke roze van de woonkamer en de keuken is wit geworden. Het verschil is gigantisch.

De nieuwe meubels

(Een deel van) de nieuwe meubels

De romantische hoekkast en de gezellige gashaard zijn gratis te bekomen Alleen zelf ophalen: vijftien treetjes af en een steil grashellinkje op …)

Zie ook die mooie koffiepot!

Zie mij olijk kijken

Zie het roze naast het wit!

Maar wat ik dus wilde vertellen: terwijl ik de plint aan het afplakken was, zag ik een tapijttegel los liggen (de meesten zitten stevig vast). En wat zat eronder? Kom kijken Joost, kom kijken, riep ik indringend. Joost dacht aan een kattenlijk, maar nee: parket! Onder de tegels ligt blokparket – mijn lievelings! Ik was al naar de Handyfloor geweest om pvc uit te zoeken, kun je nagaan, 1050 euro, maar dit was en is echt een schat om over naar huis en aan jou, lieve lezer, te schrijven! (Tekst loopt door onder afbeelding.)

parket onder de tapijttegels

Dit is dus in het hoekje achter de bank, vrijwel onbeschadigd en in volle glorie. Wat meer naar de tuindeuren is het gelakt en verkleurd. Maar zo kan het er dus overal uitzien, met een beetje TLC (tender love and care). Ik was bijna ontroerd van vreugde.

Dat enthousiasme werd wat getemperd toen we de dubbelzijdige tape in hoogwaardige kwaliteit gingen verwijderen. Dat is echt een k-klus in het kwadraat, waar je blaren van op je vingers krijgt en pijn van in je rug. Maar HET IS HET WAARD!!!! Sorry voor het roepen. Ik ben enthousiast. Wordt vervolgd. Overigens was er ook tijd om met Pico te wandelen. En, toekomstige gast, dat is zo ontzettend prachtig. Dus tot slot ook nog een plaatje daarvan.

Zie je het plukje bomen ‘boven’ het tweede paaltje van links? Daarachter, helemaal links, ligt Der Grüne Bereich verscholen.

Vertaal / Translate »